Hledá Česko prezidenta anebo recept na pomazánku?

25. 01. 2018 13:31:04
V posledních dnech se stále více utvrzuji v tom, že prezidenta nikoli. Volba hlavy státu se zvrhla v reality show, kde ovšem k vyjádření svých názorů dostávají samotní finalisté soutěže minimální prostor.

Mediální prostor opanovali především „mediální experti“ či odborníci na reklamu. Ano, žijeme v době, kdy i politický úspěch se odvíjí od dobře cíleného marketingu, méně už od vizí a idejí. Bohužel.Často se totiž jedná spíše o podomní prodej pouhých iluzí, podpořený ovšem bombastickou reklamou a úderným heslem, nejlépe na billboardech a plakátech, kterými se oblepí celá země. Marginálií se naopak stává požadavek na morální integritu kandidátů, anebo chcete-li: obyčejnou lidskou slušnost, což by měla být samozřejmost.

Tzv. „mediální experti“ jsou samostatnou kapitolou současné reality show se zavádějícím názvem „Česko hledá prezidenta“ . Jedná se o šamany, kteří umí kupříkladu bez zaváhání predikovat, kdo koho si v dalším díle pořadu „namaže na chleba“, aby nás pak po úterní „Aréně Karla Voříška“ na TV Prima oblažili nekonečnou diskuzí, nakolik byla pomazánka tlustá a dostatečně výživná anebo zda jsme zkonzumovali jen suchý krajíc. Vážení a milí spoluobčané, skutečně si myslíte, že zásadní kvalifikací pro prezidentský úřad je tloušťka pomazánky na pečivu, naservírovaném v putyce IV. cenové skupiny?

Výzkumníci veřejného mínění tvrdí, že před druhým kolem prezidentské volby se „hraje“ o hlasy nerozhodnutých voličů pánů Pavla Fišera, Michala Horáčka a Marka Hilšera. Jsem jedním z těchto voličů, ovšem rozhodnutí, koho volit v kole druhém, padlo v mém případě již před kolem prvním.

Ve finále soutěže „Česko hledá prezidenta“ dám svůj hlas morální integritě a obyčejné lidské slušnosti a dal bych ho proto i komukoliv ze zmíněných pánů. A pokud by pan Drahoš v příští televizní debatě z nervozity náhodou spolkl v přímém přenosu své (údajně falešné) brýle, nic se na tom nezmění.

Toast s pomazánkou, byť třeba z pravého ruského kaviáru, si rád odpustím.

Autor: Otto Schwarz | čtvrtek 25.1.2018 13:31 | karma článku: 20.60 | přečteno: 1255x

Další články blogera

Otto Schwarz

Obecní miliardy, soukromá věc místostarosty Korsesky?

Soukromá investiční společnost, které Praha 2 počátkem minulého roku svěřila 300 milionů obecních peněz, vypověděla smlouvu.

27.8.2021 v 17:38 | Karma článku: 14.53 | Přečteno: 359 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.35 | Přečteno: 234 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.05 | Přečteno: 216 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.04 | Přečteno: 622 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 41 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 791

Provozovatel soukromé zubní ordinace na pražských Vinohradech (21 let). Celoživotní fanda fotbalové Sparty Praha, britské kapely Jethro Tull, mistra Richarda Wagnera a v posledních letech i nadšený golfista s HCP 25,4.

V období 2012-2014 působil na radnici Prahy 2 jako zástupce starostky. Nejprve jako radní pro oblast kultury, později jako radní pro hospodářskou činnost.

V posledních komunálních volbách na podzim 2018 byl zvolen již potřetí v řadě členem zastupitelstva MČ Praha 2.za politický subjekt DVOJKA SOBĚ.

Na mandát zastupitele rezignoval 9.6.2021.

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...