Cenzura v radničních Novinách Prahy 2 s blížícími se volbami přitvrzuje.

28. 05. 2018 17:14:36
Kauza zadržování pošty členům Zastupitelstva Prahy 2 úřadem této městské části vstoupila do další fáze. Tentokrát se „vyznamenala“ redakční rada radničního periodika složená v drtivé většině ze zástupců koalice ODS+TOP09+OSB.

Koaličníci v redakční radě Novin Prahy 2 odmítli na návrh (resp. spíše nátlak) zástupce starostky MČ Praha 2 v rozporu s novelou Tiskového zákona z roku 2013 o radničních periodikách zveřejnění stanoviska opozičních zastupitelských klubů reprezentujících patnáct členů zastupitelstva Prahy 2 (tedy více než jednu třetinu !!) ke zcela bezprecedentnímu zadržení dopisu, určeného členům zastupitelstva, ze strany vedoucí odboru kanceláře starostky Prahy 2 Jany Černochové (ODS).

Kuriozitou je, že inkriminovaný dopis od sdružení Oživení o.s. se týkal podobného tématu: poukazoval na nulový prostor pro opoziční názory v placených relacích soukromého media TV Praha, které si (pochopitelně za veřejné peníze) objednává radnice Prahy 2 a kde se pravidelně producírují výhradně zástupci koalice.

Ano, v radničních novinách, na rozdíl od TV Praha, opoziční zastupitelské kluby určitý minimální prostor dostávají. Ovšem pouze v rámci řízené "diskuze". Koaličníci v redakční radě si při výběru otázky k danému tématu nicméně dávají setsakramentsky pozor, aby vybrané téma nebylo politicky konfrontační.

Poslední ze sterilních témat "politické" diskuze v Novinách Prahy 2 zní: Jaké pozitivní či negativní změny přináší čas prázdnin obyvatelům Prahy 2?

Občané Prahy 2 si budou muset již brzy zodpovědět spíše otázku, zda pozitivní změny pro Prahu 2 mohou po desetiletích faktické vlády jedné strany v této městské části přinést především měsíce poprázdninové. I ve smyslu otevření radničního periodika pro širší spektrum názorů a podnětů, nikoli převážně osobní prezentaci starostky Černochové a spol.

V čase zbývajícím do říjnových komunálních voleb proto cenzura v radničních novinách Prahy 2 nepochybně ještě dále přitvrdí.

Autor: Otto Schwarz | pondělí 28.5.2018 17:14 | karma článku: 12.14 | přečteno: 310x

Další články blogera

Otto Schwarz

Obecní miliardy, soukromá věc místostarosty Korsesky?

Soukromá investiční společnost, které Praha 2 počátkem minulého roku svěřila 300 milionů obecních peněz, vypověděla smlouvu.

27.8.2021 v 17:38 | Karma článku: 14.53 | Přečteno: 359 | Diskuse

Další články z rubriky Politická aréna - pro politiky

Petr Hannig

Nejistota ve všem

Shodou okolností jsem se díval na celou debatu Víta Rakušana ve Vyškově, protože jsem byl zvědavý na to, jestli se Ladislav Vrábel dostane k otázce. Dostal a dokonce více než jednou, protože měl doplňující otázky.

28.3.2024 v 15:04 | Karma článku: 35.92 | Přečteno: 728 | Diskuse

Jan Bartošek

Migrační pakt čeká poslední akt

Evropa se aktuálně plácá po ramenou, tedy spíš její čelní eurounijní představitelé, že v jednání členských států došlo ke shodě na konečné podobě tzv. migračního paktu. Obrazně, ale především mediálně.

28.3.2024 v 6:12 | Karma článku: 9.27 | Přečteno: 312 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Návod na opravu naší ekonomiky

Když jsme před více než třiceti lety prožívali revoluci, přáli jsme si stát se součástí západu. Západní svět pro nás představoval vzor. Něco se ovšem zvrtlo.

27.3.2024 v 16:55 | Karma článku: 42.99 | Přečteno: 3049 | Diskuse

Petr Lachnit

Jarní příroda čistí tělo i duši. Česnek medvědí obzvláště

Vítání jara má nespočet podob pro každého z nás. Osobně nástup teplejších dní slavím sběrem medvědího česneku v tvrdých luzích kolem mé milované řeky Labe.

27.3.2024 v 8:38 | Karma článku: 9.45 | Přečteno: 141 | Diskuse

Daniela Kovářová

Kdo hájí zájmy dětí

Zájem dítěte je nejvyšší metou, kterou si jako zaklínadlo opakují rodiče, rodinní advokáti, opatrovníci i opatrovničtí soudci při každém rozhodování o dětech.

26.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 19.25 | Přečteno: 425 | Diskuse
Počet článků 41 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 791

Provozovatel soukromé zubní ordinace na pražských Vinohradech (21 let). Celoživotní fanda fotbalové Sparty Praha, britské kapely Jethro Tull, mistra Richarda Wagnera a v posledních letech i nadšený golfista s HCP 25,4.

V období 2012-2014 působil na radnici Prahy 2 jako zástupce starostky. Nejprve jako radní pro oblast kultury, později jako radní pro hospodářskou činnost.

V posledních komunálních volbách na podzim 2018 byl zvolen již potřetí v řadě členem zastupitelstva MČ Praha 2.za politický subjekt DVOJKA SOBĚ.

Na mandát zastupitele rezignoval 9.6.2021.

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...